Jucy Venison Burger & Baked Rainbow Carrots

Jucy Venison Burger & Baked Rainbow Carrots
BURGER

Ingredienser til 2 burgere
Tidsbruk ca 30 min

250-300 g Kvernet hjort-/viltkjøtt (evt karbonadedeig)
20 g Tørkede tranebær
30 g Sylteagurker
1 stk Liten rødløk (el ca 1/2 normal)
1/2 ts Tørket timian
1/2 ts Tørket rosmarin
6 stk Tørkede einebær
1 ts Fingersalt
1/2 ts Hvit pepper
2 ss kaldt vann
1 egg
6-8 stk Regnbuegulrøtter
1 ss Smør
4 stk Hel hvitløk
4 stk Aromasopp
10 stk Små champignoner
1/2 pk Snøfrisk naturelle smøreost ( alternativt Philadelphia)
2 ss Plommesyltetøy (Alternativt tyttebær, rognebærgele, tranebær..)
Salt og pepper til krydring
2 Hamburgerbrød


1. Del Gulrøtter på langs i 4 deler og ha i en varm panne med litt smør, salt og pepper. Etter ca 5 min har du de over i en ildfast form (evt benytt en stålpanne du kan sette rett inn i ovnen) og stek på ca 200’C i 15 min, el til gylne og al dente.
2. Kutt av toppene på hvitløkene og krydre med salt og pepper før du tar ca 1/2 ts smørklatt på toppen. Sett i ovnen sammen med gulrøttene ca 10-15 min. (De skal ikke bli mørke, bare lett gylne)
3. Hakk rødløk, sylteagurk og tranebær i små biter og ha i en bolle sammen med kjøttet.
4. Ha timian, rosmarin og einebær i en varm panne i ca 20 sek før de moses i en morter, alternativt kuttes i mindre biter før de blandes med kjøttet.
5. Pisk ett egg og ha i ca 2 ss kaldt vann. Bland i bollen med kjøtt og krydre med salt og pepper. Bland deigen godt til alle ingredienser er godt fordelt. (Jeg synes dette er best å gjøre for hånd, men benytt gjerne en kjøkkenmaskin.)
6. Del deigen i to og form to like tykke stykker.
7. Sørg for å ha en varm stekepanne/grillpanne klar og dryss i litt olje el smør før du legger kjøttstykkene i.
8. Stek til ønsket stekegrad på middels-sterk varme. Ca 3-4 min på hver side = medium/medium +.. (Dette kommer helt an på hvor tykke stykker du har laget.)
9. Legg burgerne i aluminiumfolie mens du forbereder resten.
10. Kutt aromasopp i 4 skiver og stek gylne i panne med smør, salt og pepper sammen med hele, små champignoner.
11. Varm burgerbrødene et par minutter i ovnen før du smører på med ca 1 ss smøreost på hver av brøddelene (Totalt ca 4 ss)
12. Topp med stekt sopp, burgerkjøtt, plommesyltetøy og persille før du setter på brødlokket.
13. Fordel gulrøtter og hvitløk til hver porsjon før servering.

Tips!
Lag gjerne en form med ovnsbakte grønnsaker av potet, sellerirot, rødbeter, gulrøtter, kålrot, hvitløk etc og dryss over med olivenolje, salt, pepper og ønskede krydder (rosmarin, timian ..) og bak i ovnen ca 25 min!

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *