Asian Baked Salmon with Mango & Squash

Asian baked salmon with mango & squash
CA 30 MINUTTER

Ingredienser til 2 porsjoner
Tidsbruk ca 30 minutter

1 Sitrongress (stilk)
1/2 dl Soyasaus
1/2 Bunt koriander
1 1/2cm Fersk ingefær
2 Hvitløksfedd
2 Laksefileter
2 ss Honning
1 Vårløk
1 Lime
ca 200 g Risnudler (instant noodles)
1/2 Mango
1 Squash


1. Kutt sitrongress i mindre biter og bruk en morter til å få frem aromaen. Hakk koriander (inkl. stilkene), ingefær og hvitløk og ha dette i sammen med sitrongresset mens du rører inn soyasaus.
2. Legg laksefiletene i en ildfast form og spre over marinaden. Dekk til formen med plastfolie og sett i kjøleskap mens du forbereder garnityret. (Lar du fisken stå i ca 1 time med marinade, vil du få en mer distinkt smak – men det går fint med ca 15 min også.)
3. Sett ovnen på ca 180*C
4. Skrell/skjær vekk skinnet på mangoen og bruk et “julienne” rivjern til å skjære strimler av mangokjøttet. Benytt en ostehøvel ti å skjære av brede strimler av squashen. Disse legger du i en varm panne/grillpanne med et dryss av salt og steker et par minutter på middels varme -til de har blitt myke.
5. Del vårløk på langs og skjær de ytterste lagene i tynne “spaghetti-strimler” og legg i en bolle med kaldt vann. (Dette er for at de skal krølle seg. Hvis det ikke er så nøye med presentasjonen er det bare å kutte vårløken i små biter.)
6. Ta formen med laks ut av kjøleskap og plasser (uten plastfolie) midt i ovnen i ca 12-13 min til fisken er stekt, men fortsatt litt rosa i midten. Før servering fjerner du det meste av garnityret fra marinaden.
7. Kok risnudler som forklart på pakken.
8. Server fisken med risnudler, vårløk, squash og strimlet mango.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert.