Notice: Function _load_textdomain_just_in_time was called incorrectly. Translation loading for the wp-latest-posts domain was triggered too early. This is usually an indicator for some code in the plugin or theme running too early. Translations should be loaded at the init action or later. Please see Debugging in WordPress for more information. (This message was added in version 6.7.0.) in /customers/e/2/6/sensiblerie.no/httpd.www/wp-includes/functions.php on line 6121 Deprecated: Required parameter $error follows optional parameter $commentdata in /customers/e/2/6/sensiblerie.no/httpd.www/wp-content/plugins/wp-spamshield/wp-spamshield.php on line 4658 Notice: Function _load_textdomain_just_in_time was called incorrectly. Translation loading for the wp-spamshield domain was triggered too early. This is usually an indicator for some code in the plugin or theme running too early. Translations should be loaded at the init action or later. Please see Debugging in WordPress for more information. (This message was added in version 6.7.0.) in /customers/e/2/6/sensiblerie.no/httpd.www/wp-includes/functions.php on line 6121 Yogurt, Nuts and Christmas Spiced Apple Chutney – Sensiblerie.no
Dessert & Bakverk,  Frokost,  Melk & Fløte,  Oppskrifter,  Sunt & Godt,  Under 30 min,  Vegetar & vegan

Yogurt, Nuts and Christmas Spiced Apple Chutney

I førjulstiden er det gjerne mye kos med søte kaker og drikker. Da er det godt å vite at det går an å unne seg noe ekstra, som samtidig er nyttig for kroppen.
Naturell yoghurt kan kombineres med det meste. Denne versjonen av eple-chutney er laget med julens krydder (nellik, vanilje, kanel og stjerneanis). I kombinasjon med hakkede mandler, hasselnøtter, valnøtter og marsipankuler blir det et fullverdig mellommåltid med smak av jul!

Ingredienser til 2 porsjoner
Tidsbruk under 30 min

Naturell yoghurt
4 ss Mandler
2 ss Hasselnøtter
2 ss valnøtter
2 ss marsipan

Eple-chutney
2 Grønne epler
50 g sukker
1/2 Vaniljestang
1 Kanelstang
1/2 ts Nellik, malt
1 Stjerneanis


1. Skrell og kutt eplene i mindre biter.
2. Skrap vaniljestansgen og ha frø og stang i en kjele sammen med sukker, kanelstang, nellik og stjerneanis. Sett kjelen på en middels varm plate.
3. La kjelen stå i fred tilsukkeret er karamellisert. Ha så i eplene og rør til eplebitene er dekket av karamellen.
4. Kok blandingen i ca 5-6 minutter og rør med jevne mellomrom til eplebitene har myknet. Sett til avkjøling på et kaldt sted i ca 10 min.
5. hakk mandler, hasselnøtter og valnøtter i mindre biter. Del marsipan i passe store klumper, evt rull til små kuler.
6. Når eple-chutneyen er avkjølt, fordel naturell yoghurt i to skåler og topp med eple-chutney, nøtteblanding og marsipan.

Tips!
Denne retten passer perfekt som et lite mellommåltid eller kanskje til og med som dessert etter en fyldig julemiddag? Server gjerne i små syltetøyglass el lignende småboller, for en mer personlig servering.

Yogurt, nuts and Christmas spiced apple chutney trio

 

 

God Jul!

 

 

3 kommentarer

Legg igjen en kommentar til Marie Roald Avbryt svar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *