Avocado & Bacon Salad with Parmesan

bacon-salat-avokado-agurk

Dette er en utrolig frisk, god og “grønn” salat med komplimenterende teksturer og smaker. Ikke minst er den toppet med crispy bacon og parmesan, som jeg vil påstå er nyedelig uansett hva det tilberedes sammen med. Se link til intervju, fremgangsmåte og video på Coop Extra sine sider her

2 PORSJONER
Tidsbruk ca 30 min

1 Avokado
1/2 Agurk
2-3 never Blandet salat (hjerte og frisé)
1 pk Bacon
2 Egg
Parmesan
Alternativ topping: Hjemmelagde krutonger

Dressing
2 ss Balsamico de crema
1 dl Olje
3 ss Hvitvinseddik
2 ss Honning
1 neve Pinjekjerner
Salt og pepper

1. Del, skyll og tørk salaten. Riv salatbladene og legg på fat.
2. Slice agurkskiver på langs med en ostehøvel og legg på fat.
3. Del en avokado i to og fjern stenen. Benytt en miniscoop til å lage avokadokuler for pen effekt. Om du ikke har en slik deler du avokadoen opp i enten terninger eller skiver.
4. Stek bacon og porsjer et par egg evt kok eggene til de er «smilende», dette tar ca 7 minutter fra du legger eggene i kokende vann. Når de 7 minuttene er gått heller ud av det varme vannet og lar det renne kaldt vann over i ca 1/2 minutt. Dette gjør du for å stoppe koketiden. Skrell eggene og legg ferdigstekt egg og bacon på fat.
5. Lag dressingen ved å mikse alle ingrediensene i et lite kjøkkenglass med lokk. Rist og hell over salaten.
6. Riv til slutt parmesan over.
7. Lag gjerne en vegetarutgave ved å erstatte bacon med hjemmelagde krutonger. Dette lager du enkelt ved å kutte brødskiver opp i terninger og rist i panne med litt olje, salt og evt urter.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert.