Notice: Function _load_textdomain_just_in_time was called incorrectly. Translation loading for the wp-latest-posts domain was triggered too early. This is usually an indicator for some code in the plugin or theme running too early. Translations should be loaded at the init action or later. Please see Debugging in WordPress for more information. (This message was added in version 6.7.0.) in /customers/e/2/6/sensiblerie.no/httpd.www/wp-includes/functions.php on line 6121 Notice: Function _load_textdomain_just_in_time was called incorrectly. Translation loading for the wp-spamshield domain was triggered too early. This is usually an indicator for some code in the plugin or theme running too early. Translations should be loaded at the init action or later. Please see Debugging in WordPress for more information. (This message was added in version 6.7.0.) in /customers/e/2/6/sensiblerie.no/httpd.www/wp-includes/functions.php on line 6121 Halloween Pumpkin Cookies – Sensiblerie.no
Ca 1 time,  Dessert & Bakverk,  Kaker & Kjeks,  Melbakst,  Oppskrifter

Halloween Pumpkin Cookies

Ingredienser til ca 30 stk
Tidsbruk ca 1 time

200 g mykt smør
40 g sukker
50 g melis
300 g hvetemel
1 ss vaniljesukker
Oransje konditorfarge (ikke pulver)
Saltstenger (ca 10-15 stk)
Marsipan
Grønn konditorfarge (ikke pulver)


1. Rør smør, sukker og melis hvitt i en kjøkkenmaskin.
2. Bland inn hvetemel litt og litt og tilsett vaniljesukker og konditorfarge, til du får den fargen du ønsker.
3. «Pakk» deigen sammen med hendene og ha deigen i en brødpose. Klem litt flat og legg i kjøleskap ca 20 min.
4. Ta deigen ut av posen, og del i 3 deler. Rull tre tykke pølser og del disse i ca 10 porsjonsstørrelser pr pølse.
5. Form porsjons-stykkene til kuler og legg på bakepapir.
6. Bruk en gaffel og trykk ned kulene, slik at de får et rillet mønster.
7. Brekk en saltstang i tre deler og benytt en av bitene til å holde på plass kaken i bunn mens du stikker den andre ned på toppen. Da får du både «gresskarstang» + den lille dumpen i bunn, slik at kanen ser ut som et gresskar.
8. Legg plastfolie over bakebrettet og sett kakene på et kjølig sted i ca 10 min (f.eks kjøleskap, matbod el balkong).
9. Sett ovnen på 180*C og stek kakene midt i ovnen i ca 10 min. De skal ikke bli brune!
10. mens kakene står i ovnen kjevler du marsipan utover til en stor flate (ca 3 mm tykk), og skjærer ut trekanter. jeg har benyttet en sandkakeform, men her kan du benytte hva du vil av redskaper for å få n fin effekt. Mal bladene med grønn konditorfarge.
11. Ta kakene ut av ovnen og avkjøl på rist.
12. Fest bladene til kakene/saltstengene med f.eks melis eller smeltet sukker.

Tips!
Vil du ha en litt mer spesiell effekt på kakene, kan du rulle dem i hvitt sukker før du legger dem på bakepapir. Dette kan medføre at de flyter litt utover under steking, men de får da en glitrende finish!

Legg igjen et svar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *