Norwegian “Brown Cheese” Waffle Cake with Berries

Vaffelkake-brunost

– Vaffelkake[/caption]
Foto: Cathrine Dokken

I våres fikk jeg i oppdrag å style til nye produktbilder for Heidal Ysteri sin håndlagde brunost. Dette har resultert i bl.a. denne vaffelkaken, som ikke bare ser helt nydelig ut (også takket være den dyktige fotograften, Cathrine Dokken), men den smaker også veldig godt! Og skulle du ikke ha tilgang på den norske brunosten, så er den vel så god med friske bær, frukt, rømme og annet godt du måtte ha i skapet.

Ingredienser til ca 10 plater
Tidsbruk ca 30 minutter

Vaffelrøre
3,5 dl hvetemel
4 ss sukker
1 ts bakepulver
1,5 ts vaniljesukker
1,5 ts kardemomme
0,5 ts salt
5-6 dl melk
125 g smør, smeltet
3 stk egg

Fyll
Friske bær: Rips, blåbær, bringebær, bjørnebær, jordbær..
1 ss melis
20-25 Skiver brunost

1. Bland ingrediensene til vaffelrøren -de våte først og deretter tilsetter du det tørre. Salt til sist! Stek opp gyllenbrune plater og legg til avkjøling på en rist.
2. Legg en vaffelplate på et fat med ca 4 skiver brunost og et par never blandet bær/frukt. Gjenta ca 7-10 ganger, alt etter hvor høy kake du ønsker. Det lønner seg å f.eks skjære jordbær i skiver, slik at kaken ikke blir for “uregjerlig”
3. Topp med et dryss av melis før servering.

Tips!
Vaffler og bær/frukt maker fortreffelig sammen med vaniljeis! Ønsker du litt sunnere vaffler, kan du bytte ut 1/2 dl mel med havregryn, eller benytte en annen meltype, som fullkornshvetemel, spelt etc.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert.