Stuffed Pork Tenderloin & Green Veggies

Jeg er tydeligvis på en italiensk bølge om dagen, og har nå kokkelert meg frem til en lekker indrefilet av svin fylt med deilige, italienske smaker. Svin er et nokså anonymt kjøtt, og behøver gjerne noen kraftige smakstilsettere. Balsamico og soltørkede tomater er fullstappet med dette, og passer perfekt! Et lite tips når du tilbereder kjøttstykket i ovnen, er å plassere steketermometeret riktig, slik at det viser korrekt temperatur. Pga den fylte kjerne, får kjøttet kortere steketid. Her er det derfor viktig å følge med. Ellers er det bare å si Buon Appetito!

Ingredienser til ca 2 porsjoner
Tidsbruk ca 30 min

1 Indrefilet av svin (ca 400 g)
6 Soltørkede tomater
4 Fedd hvitløk
1 Neve fersk basilikum og timian
1/2 ts salt og pepper
1 ss Smør eller margarin
3 ss Crema di Balsamico
1 ss Aceto Balsamico (Balsamicoeddik)
1/2 Squash
1 Neve aspargesbønner
1 Grønn paprika

Aluiminiumsfolie, hygging og steketermometer


1. Sett stekeovnen på ca 200*C. Tørk av svinefileten og snitt den på langs, men ikke så den deler seg i to separate deler. Fyll den med soltørket tomat, basilikum, timian og hvitløk og snør fileten sammen igjen ved hjelp av hyssing.
2. Gni utsiden med salt og pepper og brun fileten lett i en oppvarmet pannen med litt smør eller margarin.
3. Legg et stykke aluminiumsfolie på kjøkkenbenken og legg kjøttstykket i midten. Ha over 3 ss Crema di Balsamico og 1 ss Aceto Balsamico (Balsamicoeddik), sett i et steketermometer (obs! I kjøttet, kjernen er nå fylt.) og pakk inn slik at folien blir tett.
4. Stek indrefileten midt i ovnen i ca 15 min el til termometeret viser 68*C (lett rosa) el 75*C (gjennomstekt). La hvile i ca 10 min i folien etter steking, slik at ikke all kjøttsaften renner ut når du skjærer i det.
5. Mens kjøttet steker i ovnen, kutt opp grønnsaker i passe store biter og stek dem på middels/høy varme i en panne eller grillpanne til de blir myke. Dryss over et par klyper fingersalt og litt olivenolje før servering.

Tips!
Når du pakker ut kjøttet fra aluminiumsfolien, ta vare på væsken! Her har du en kjempe god sjysaus av balsamico og kraft fra svinekjøttet. Denne er kjempegod å ha over når du serverer.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *