Valentine Chocolate Swirls

Skal du skjemme bort noen du er glad i, er dette måten å gjøre det på! Fersk gjærbakst i kombinasjon med sjokolade slår aldri feil, og vil glede den heldige mottakeren. Kanskje kjæresten, venninnen eller bestemor og bestefar fortjener en liten oppmerksomhet på kjærlighetens dag? <3 Ingredienser til ca 8 sjokoladeruller Tidsbruk: ca 1 time Ingredienser 3 dl Melk 2 dl Vann 1 ts Honning 50 g Gjær (1 pk) 150 g Sukker 1 ts Malt kardemomme 1 ts Malt nellik 1 ts Malt kanel 1000 g Hvetemel 150 g Melange 1 ts Salt 1 egg 100 g Sjokolade (type er opp til deg)
1. Kok opp kaldt vann og bland med den kalde melken. Dette skal være så vidt over kroppstemperatur. Ha i tørrgjær sammen med 1 ts honning og sett til side mens du smelter Melange.
2. Sett det varme smøret til side mens du blander alle de tørre ingrediensene i en stor bolle.
3. Lag en grop i melblandingen oppi bollen og hell i noe av mel og gjærblandingen mens du blander tørt og vått litt og litt. Når du har brukt ca halvparten av mel og gjærblandingen, har du i smøret (pass på så dette ikke er for varmt, ellers mister gjæren sin funksjon). Fortsett å blande sammen tørt og vått og ha i resten av melk og gjærblandingen.
4. Elt deigen i ca 3-4 min til den samler seg. Rull den til en stor ball og plasser i en lufttett bakebolle. Hvis du ikke har en slik, legg plastfolie over bollen og legg så en middagstallerken over. Det vil tette godt nok.
La deigen heve i ca 30 min til ca dobbel størrelse.
5. Når deigen er hevet ferdig deler du den i tre like store deler. Kna deigen i ca 30 sek før du kjevler den ut til en 25-30 cm rund flate. (her kan du legge en bolle over og skjære rundt for å være helt nøyaktig.) Gjør dette med de tre deigdelene.
6. Smelt sjokoladen over vannbad. Legg så det første laget med deig på en plate med bakepapir. Smør sjokolade over hele flaten før du legger det neste laget med deig. Smør også dette med sjokolade før du legger på det siste laget (Obs! Det tredje laget skal ikke ha sjokolade).
7. Del så hele flaten inn i 4 deler før du deler disse igjen, slik at du får 8 slike store deler (her kan du dele inn i flere deler dersom du ønsker det, for bitene blir store og gode:))
8. Nå har du 8 trekanter. Hver av disse snitter du på midten fra den bredeste (ytterste)siden og stopper ca 3-4 cm fra spissen. Deretter tar du delen til høyre og legger over den til venstre. dette gjør du to ganger (du skal tvinne de to delene rund hverandre, med andre ord!).
9. Pass på at sjokoladesnurrene ikke ligger for nært på brettet før du setter dem til heving på et lunt sted med et rent kjøkkenhåndkle over. Hev i ca 15 min.
10. Pisk et egg sammen med et par spiseskjeder kaldt vann og pensle sjokoladesnurrene før du steker dem i en forvarmet ovn i ca 12-14 min på 225*C (Følg med! Steketiden kan variere fra ovn til ovn)
11. Legg på rist til avkjøling og nyyt;)

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *