Mediterranean Feta-Veggie Salad

fetaost-salat-kikerter-vegetar

Dette er en herlig middelhavsinspirert salat full av grønnsaker og gode smaker. Perfekt til lunsj eller som en siderett til f.eks kjøtt, fisk eller kylling!

Ingredienser til 2 porsjoner
Tidsbruk ca 30 min

ca 300g Kikerter (170g uten lake)
1 Aubergin
1 Squash
10 Cherrytomater
1 Paprika
2 Fedd hvitløk
Friske urter (oregano og basilikum-alternativt tørkede urter)
1 Vårløk
1/2 Sitron
1/2 dl Olivenolje
1 ss Fingersalt
1 ts Kvernet pepper
150 g Fetaost
Raspet sitronskall


1. Sett på stekeovnen på ca 225*C og legg et bakepapir på et stekebrett med høye kanter. Kutt grønnsakene opp i terninger ca 1*1 cm ha dette på stekebrettet sammen med ca 1/2 dl olivenolje, salt og pepper. Skyll kikertene, grovhakk hvitløk sammen med frisk oregano og basilikum og bland dette inn med grønnsakene. (Har du ikke friske urter benytter du deg av de tørkede du har tilgjengelig.)
2. Sett stekebrettet midt i ovnen og stek i ca 25 min eller til grønnsakene har bllitt myke og litt gylne. Bland litt underveis, slik at grønnsaklene blir jevnt stekt.
3. Når grønnsakene er ferdigstekt, ta dem ut av ovnen og over på et serveringsfat. Bland inn litt sitronsaft og topp med fetaost, friske urter og litt raspet sitronskall.

Tips!
Server med brød og en god olivenolje eller benytt salaten som en siderett til f.eks kjøtt, fisk og kylling.

2 thoughts on “Mediterranean Feta-Veggie Salad”

  1. Johnny Kåre Rafaelsen says:

    Hvorfor er alle overskrifter på engelsk, mens alle brødtekstene er på norsk?

    1. Sensiblerie says:

      Hei, Johnny! Det er et veldig godt spørsmål og kanskje noe forvirrende. Det hele startet med at jeg ville legge ut oppskrifter og syntes at titlene ble mer fengende på engelsk enn på norsk. Samtidig ønsket jeg også å nå utover norges grenser, som nå etter tre-fire år følges fra alle verdenshjørner:) Håper du vil fortsette å titte innom, benytte deg av oppskrifter og finne inspirasjon. Ønsker deg en fantastisk fin sommer:)

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *