“Panzanella” – tomato & bread salad

Ingredienser til 2 personer

300-400 g Variasjon av tomater (Plomme, Cherry..)
3-4 Skiver brød
½ Squash
2 Stilker vårløk
¼ Rødløk
1 Neve rå Cashewnøtter
3-4 ss Olivenolje
1 neve Bladpersille

Dressing:
½ dl Jomfru Olivenolje
2-3 ss Balsamico (eddik)
1-2 klyper Fingersalt
Pepper


1. Del tomater, squash og brødskiver i ca 1,5 cm terninger.
2. Skru kokeplaten på medium varme og ha i 3- 4 ss olivenolje. Tilsett brødterningene og rør rundt med jevne mellomrom. Når all olje er absorbert og terningene har blitt sprø og gylne, ta pannen av platen og legg brødterningene over på kjøkkenpapir.
3. Ha i et par spiseskjeer olje i den samme pannen og tilsett squash med en klype fingersalt. Rør om til squashen har fått en lys gyllen farge og begynt å mykne. Sett så til side.
4. Ha ½ dl Jomfru olivenolje i en bolle, med balsamico, et par klyper med fingersalt og litt kvernet pepper. Bland godt før du har i tomater, vårløk, rødløk og cashewnøtter.
5. Tilsett til slutt de noe avkjølte squash- og brødterningene og vend alle ingredienser godt, slik at alt er dekket av dressingen.
6. Ha blandingen over på serveringsfat. Dette er en rett som er god alene til lunsj eller som en siderett til f.eks. skinker, oster og kylling.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert.