Poached Salmon & Cucumber-Mango Salad

laks-mango-posjert

I anledning bloggens 1-årsdag ønsker jeg å “relansere” noen av de mest populære rettene og noen personlige favoritter. Noen er til og med både deres og mine favoritter. Som denne -Jeg elsker denne retten! Den smaker godt, er supersunn og er så enkel og lett å lage at man nesten skulle tro det er for godt til å være sant. Skal du ha gjester er dette en klar vinner. Smakene faller også i god jord hos barna, så ingen grunn til ikke å ha en super start på uken.

Ingredienser til 2 porsjoner
Tidsbruk: Under 30 min

1/2 Salma loin (el annet merke av fersk laks)
2 Skiver fersk sitron
1 Lime
1 Agurk
1 Mango
1/2 Rød chili
Salt og pepper
Fersk koriander (kan sløyfes)
Sesamfrø (kan sløyfes)


1. Del loinen i to like store deler på tvers (lag kun den ene dersom det bare er du som skal spise). Skjær så et snitt på langs av laksestykket slik at du kan brette stykket ut til å se ut som et stykke filet (på samme måte som om du skulle skjære en baguette – ikke helt igjennom)
2. Riv av et stykke plastfolie og legg dette flatt på benken. Skjær sitronskive(r) og del slik at du har to halvdeler. Legg disse på ene halvdel av laksefileten og brett over toppstykket. Salte og pepre på hver side av fiskestykket før du legger dette på plastfolien.
3. Pakk så fisken tett inn i plastfolien, slik at fisken holder seg sammen og det ikke er “hull”. Det skal være en tett pakke, men pass på å ikke bruke for mye plastfolie.
4. Sett på en kjele med kaldt vann og kok opp. Mens du venter tar du frem Julienne-rivjernet og river agurk (stopp når du kommer inn til kjernen, den behøver du ikke ta med i retten) og mango (her skjærer du først av skallet før du river fruktkjøttet helt inn til stenen.
5. Bland agurk og mango i en bolle. Hakk chili og koriander og tilsett dette sammen med litt salt og pepper. Del en lime i to og bruk all saften i bollen. Bland dette godt og sett til side.
6. Når vannet har kokt, ta det av platen og legg i fisken med plastfolie rundt. La fisken ligge i fred i ca 3-4 min (et par min lengder dersom du ikke liker at fisken er litt “rå” i midten).
7. Ta fiskestykket opp av vannet og klipp opp plastfolien. Ha agurk og mangosalaten på en tallerken og del fisken lett med hendene. Strø gjerne over litt sesamfrø over salaten før servering, så blir det enda mer innbydende.

Tips!
Dette er en lett rett du absolutt blir mett av, men ønsker du litt mer tyngde kan du ha i en boks med hvite bønner el kikerter i salatblandingen.

3 thoughts on “Poached Salmon & Cucumber-Mango Salad”

  1. Tilbaketråkk: Ukemeny fra sensiblerie
  2. Anne says:

    I dag lagde jeg denne retten til mine gode gamle venninner. Det smakte kjempegodt og var utrolig enkelt å lage så god mat!! Takk for en genial oppskrift til en venninnekveld for en travel vertinne.

    1. Sensiblerie says:

      Så hyggelig å høre, Anne! Det er nettopp det som er meningen med de rettene jeg legger ut her. Det skal være super enkelt og smake knakende godt! :D

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert.