Rhubarb Skillet Cake

rabarbra-pannekake

Det går mot siste del av rabarbrasesongen. Denne deilig, syrlige grønnsaken (faktisk!), er i likhet med syrlige epler et flott motstående element i søte sukkerbrød. I kontrast til de tradisjonelle formkakene, er denne kaken også bakt i en stekepanne. Det stemmer! En flott “gimmick”, som gjør det hele litt mer spennende. Det er viktig at det benyttes en panne som tåler å stå i en stekeovn. Dette er stort sett panner av jern, stål eller kobber.

Ingredienser til ca 20 cm panne
Tidsbruk ca 30 min / Steketid ca 20 min (steketid varierer noe ved ovnstype)

2 egg
100 g Sukker
125 g Hvetemel
125 g Smør
1 ts Bakepulver
1 ts Vaniljesukker el 1/2 Vaniljestang
150 g Fersk rabarbra

1. Sett ovnen på 180 *C
2. Bland egg og sukker i en kjøkkenmaskin til sukkeret er oppløst. Bland alle tørre ingredienser i en egen bolle og sikt dette inn i røren i et par omganger. I mens smelter du smøret og venter litt til det hele er noe avkjølt før du har det i sammen med resten av røren. Bland godt men forsiktig.
3. Spray en stekepanne med formfett eller pensle med olje el smør (obs! ikke med plasthåndtak og andre detaljer). Det kan være smart med et bakepapir i bunnen dersom det ikke benyttes en panne med teflon.
4. Hell røren over i pannen og fordel rabarbraen på overflaten. Stek midt i ovnen i ca 20 minutter. Sjekk at kaken er ferdig ved å stikke en trepinne i midten av kaken. Når pinnen er ren er kaken klar.
5. Avkjøl på rist og dryss over med melis før servering.

Tips!
Server gjerne med hjemmelaget iskrem eller vaniljesaus!

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert.