Sweet ‘n Frosted Strawberry Pop Tarts

Jeg har en forkjærlighet for alt av matretter, som er ukomplisert, fort gjort og som smaker himmelsk. Klassikeren “Pop tarts” er en kjempegod og super-enkel dessert som absolutt vil imponere ved neste selskap! De kan lages i uendelige variasjoner, med f.eks nutella, frukt, bær eller sukker og kanel (som er originaloppskriften).. Kun fantasien setter grenser!

Ingredienser til 8 stk
Tidsbruk: ca 30 min

2 Plater butterdeig
1 egg
1 dl Jordbærsyltetøy (eller et annet du foretrekker)
2 dl Melis
1/2 Eggehvite
1 ts Vaniljesukker


1. Tin og legg to butterdeigplater på hverandre. Kjevle disse sammen til du får en ca 35*35 cm flate med ca 2 mm tykkelse. pass på at du har nok mel på arbeidsflaten (ikke for mye) og veksle på hvilken side du kjevler.
2. Benytt et pizzahjul til å rette opp utsidene på ruten før du deler flaten i to deler på langs. Del deretter opp i 8 like store deler, slik at du har 8 stående rektangler foran deg.
3. Legg ca 1 ts jordbærsyltetøy på øverste del av hver rektangel.
4. Pisk et egg og pensle de ytterste sidene på hvert rektangel (rundt syltetøyet).
5. Brett over undersiden av rektangelet og press deigen ned, rundt området hvor syltetøyet er. Syltetøyet skal være sentrert i ruten slik at du kan presse ned kantene – slik at disse limes sammen.
6. benytt en gaffel til å forsegle og dekorere ytterkantene før du legger de på en stekeplate med bakepapir. Prikk hvert stykke to-tre ganger med en gaffel (slik at damp kan slippe ut under stekingen).
7. Stekes i ovnen til de blir lett gylne, ca 10-15 min på 180-200*C. (Det er forskjell på varmluft og vanlig over/undervarme, så her må du følge litt med). legg over på rist til avkjøling.
8. Pisk 1/2 eggehvite luftig og tilsett melis og vaniljesukker til du får en fast og fin røre.
9. Ha melisblandingen på Pop Tarts’ene og pynt med det du ønsker.


Tips!
Hvis du ønsker en noe mindre søt utgave av disse, dropp “frostingen” og strø kun melis over. Server gjerne med hjemmelaget vaniljekrem!

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *