Crunchy Vanilla Pie with Berries

Ingredienser til ca 6-8 personer
Tidsbruk: Ca 1 time

Søt paideig:
100 g Smør
100 g Melis
250-300 g Hvetemel
2 ss Kaldt vann

Hjemmeaget vaniljekrem:
2,5 dl Kremfløte
2,5 dl lett- el helmelk
1/2 Bourbon vaniljestang
5 eggeplommer
100 g sukker
40 g Maisenna

Garnityr:
Blåbær, bringebær og passjonsfrukt


Søt paideig:
1. Kutt smøret i små terninger og ha en bolle sammen med mel og melis. Bland godt ved hjelp av hendene, til blandingen har fått en tekstur som ligner “grov sand”. Tilsett så 2 ss kaldt vann og pakk deigen sammen til en klump.
2. Ha paideigen i en brødpose og klem flat (ca 3 cm tykk). Legges i kjøleskap i ca 15-20 min.
3. Mens deigen avkjøles lager du vaniljekremen (se tilberedelse lenger ned på siden).
4. Ta paideigen ut av kjøleskapet og kjevle den ut på en melete overflate. Legg paideigen i en smurt terte-/paiform. Pass på at deigen er presset godt ned i bunnen.
5. Prikk deigen med en gaffel (slik at bunnen ikke blåser seg opp i løpet av steketiden.
6. Stekes på ca 200*C i ca 15-20 min. Når ferdig, sett til side for avkjøling.

Hjemmelaget vaniljekrem:
1. Del en halv vaniljestang, skrap ut vaniljefrøene.
2. Fyll en kjele med fløte og melk (bruk gjerne en kjele med teflonbunn) og varm opp på middels/høy varme sammen med vaniljestangen og frøene du har skrapt ut.
3. Mens fløte og melk varmes, skiller du fem egg og har eggeplommer i en bolle sammen med sukker og maisenna. Dette piskes sammen til en jevn blanding.
4. Når innholdet i kjele begynner å nærme seg kokepunkt, skru ned varmen til middels/lav og ta kjelen av platen for en liten stund.
5. Tilsett noe av melkeblandingen (en øse om gangen) i bollen med egg mens du blander godt. (dette for å unngå eggerøre). Tilsett totalt ca tre øser før du heller blandingen over i kjelen med resten av melkeblandingen.
6. Sett kjelen tilbake på den varme platen. Nå er det essensielt å røre konstant mens vaniljekremen tykner. Dette tar ca 2-4 min, alt ettersom.
7. Når vaniljekremen har fått ønsket konsistens, ta kjelen av platen og sett til avkjøling på benken. Rør innimellom, slik at du unngår at det daner seg en hinne på overflaten.

Montering:
1. Når paiformen er avkjølt har du i vaniljekrem og heller på med masse bær. I mitt eksempel har jeg benyttet blåbær, bringebær og passjonsfrukt. Du kan også strø melis over og pynte med sitronmelisse, for en ekstra finish!

Tips: dersom du ønsker en vaniljesaus til en annen type dessert, tilsett ca halvparten av maisennamelet.

One thought on “Crunchy Vanilla Pie with Berries”

  1. Tilbaketråkk: Ukemeny fra Sensiblerie

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert.