“Poppy chicken”

Ingredienser til 2 pers

100 g Babyspinat
100 g Aspargesbønner (frosne)
1-2 Kyllingfileter
2-3 ss Olivenolje
1/2 Appelsin
2 ss Valmuefrø
1 ss Fingersalt
Nykvernet pepper

Dressing:
1 dl Nypresset appelsinjuice
1/2 dl Vann
2 ss Hvitvinseddik
1 ts Honning (evt brunt sukker)
1 Klype fingersalt
Kvernet pepper


1. Lag en blanding av Valmuefrø, salt og pepper i en brødpose. Del kyllingfiletene i mindre, passende biter, ha dem i posen med krydderblandingen og rist til kyllingbitene er jevnt dekket.
2. Vask og klargjør spinaten i en serveringsbolle.
3. Gjør klar en panne på middels-høy varme og legg i kyllingen når pannen er varm. Brun kyllingen til bitene har fått en gyllen overflate og er gjennomstekt.
4. Tilsett aspargesbønner i pannen. Når disse har myknet noe, press saften av en halv appelsin i pannen. Vend om kylling og aspargesbønner, slik at disse ikke setter seg fast i pannen. Sett til side.
5. Når noe avkjølt, bland kylling og aspargesbønner med spinat og dryss over den ferdiglagde dressingen.

Dressing:
Bland appelsinjuice, vann, hvitvinseddik, og honning i et glass med lokk. Tilsett en klype fingersalt og nykvernet pepper. Sett på lokk og rist til ingrediensene er godt blandet.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert.